Essentiële olie

Wat is het nu eigenlijk echt?


De magische werking van bloemen en planten werd al lang geleden ontdekt. Het extract dat gewonnen wordt uit bloemen, struiken, bomen, wortels en zaden noemen we essentiële olie. Dit gebeurt door middel van een verfijnd destillatieproces.
Elke olie heeft zijn unieke aroma en levenskracht. De werking en toepassingen zijn allen verschillend waardoor essentiële oliën vele mogelijkheden bieden.
Essentiële oliën kunnen ons ondersteunen om in balans te komen, fysiek en mentaal.

Hoe werkt het.

Reuk is een sterk zintuig. Als daar één cel van wordt geprikkeld dan gaat er gelijk een signaal naar de hersenen. Essentiële oliën kunnen door aromatisch gebruik een positief effect hebben op ons lichaam. Zo werkt aromatherapie!
Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën door de longblaasjes opgenomen worden in het bloed. Via de bloedsomloop worden de oliën verspreid door het hele lichaam.

De ongelofelijke levenskracht in de oliën kan zo binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten in de bloedbaan terecht komen en binnen 20 minuten elke cel van het lichaam bereiken.

3 manieren van gebruik

Aromatisch

Het ruiken van een geur heeft invloed op ons lichaam en emoties. Het aromatisch verspreiden van een geur heeft veel emotionele voordelen. Oliën kunnen stimulerend werken maar ook kalmerend en rustgevend. Een olie kan tot aan de hersenen doordringen waar het in het limbisch systeem terechtkomt. Het gebied van de emoties en het gevoel van welzijn.

Het gebruik van essentiële olie gaat echt een stukje verder dan een fijne geur in huis halen. Maar ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. Door oliën te combineren creëer je zelf de sfeer die je fijn vind.

Op de huid

Essentiële oliën van goede kwaliteit zijn geschikt om op je huid aan te brengen. Via de huid kunnen de oliën je ook fysiek en mentaal ondersteunen. 

Oliën kunnen puur gebruikt worden maar ik adviseer je om de oliën te verdunnen met een plantaardige draagolie. Het verdunnen zorgt er niet voor dat de werking verminderd. Sterker nog door te verdunnen worden essentiële oliën beter door de huid opgenomen.

Inname

Young Living heeft een speciale productlijn met oliën die geschikt zijn om in te nemen. In Europa vallen essentiële oliën onder de cosmeticawetgeving wat betekent dat je ze niet zou mogen innemen. Daarom is er een speciale pluslijn uitgebracht die valt onder de voedingssupplementen. 

Wil je nog meer lezen?

Vraag dan mijn gratis e-book Essentiële olie aan. Je kunt dan op je gemak lezen over het gebruik van essentiële olie, de werking van de oliën uit de starterkit en hoe jij kunt beginnen.
Vul hiernaast je gegevens in, dan ontvang je het e-book in je mailbox.

Liefs,
Karolien


Op welke manier zou jij een olie willen gebruiken?

Essentiële oliën hebben zoveel mogelijkheden! Toen ik zelf op zoek was naar natuurlijke ondersteuning besloot ervoor te gaan. Ik kocht een starterkit en daarmee ging mijn olie avontuur van start. Mijn ervaring was positief! Ik vond de natuurlijke ondersteuning waar ik naar op zoek was. Dit gaf mij de mogelijkheid om nog veel meer persoonlijke doelen op een natuurlijke manier aan te gaan pakken. Voor mezelf, maar ook voor mijn gezin.

Inmiddels hebben de oliën een prominente plek in mijn routine ingenomen. Dagelijks staat de diffuser aan met een fijne geur met therapeutische werking. En ik gebruik diverse rollers. Ik gebruik oliën om mijn weerstand te boosten, mijn huid te verzorgen, beter te slapen, ter ontspanning en voor ondersteuning bij verschillende emoties. Hierdoor zit ik beter in mijn vel, ervaar ik meer energie en sta ik steviger in mijn schoenen.

Liefs,
Karolien


Webshop

In de webshop vind je alles om te starten met essentiële oliën.

Starterkit

Met de starterkit haal je een uitgebreid pakket met 12 flesjes essentiële olie en een diffuser in huis. De oliën zijn breed inzetbaar waardoor je er gelijk mee aan de slag kan. 
Ik help je persoonlijk op weg en je bent direct welkom in onze besloten community.

Losse flesjes olie en diffusers

Geen poespas, gewoon zelf kiezen.
Daar is de webshop perfect voor. Je vind hier alle producten om te starten of je collectie aan te vullen.

Wil je shoppen met memberkorting? Laat het mij dan weten, dan maak ik een gratis account voor je aan.

Advies nodig?

Wil je gericht aan de slag met je persoonlijke doelen? Kies dan voor een oliepakket op maat. Na een persoonlijk gesprek stellen we een pakket voor je samen waarmee je direct aan de slag kan.
Je kiest zelf hoeveel support je wil ontvangen. Ik sta persoonlijk voor je klaar om je te begeleiden.