Ga naar de inhoud

Vergeet deze 5 stappen niet als je start met een olie business

  • door
Olie business blog

Als je start met een olie business dan sta je er vaak niet zo bij stil dat je echt een bedrijf start. Als je de buurvrouw inschrijft in één van jouw legs of je verkopen een flesje olie op het schoolplein dan ben je aan het ondernemen. Spannend he! Ik deel in deze blog 5 stappen die je niet moet vergeten als je start met een olie business.

Stap 1: Wie is je doelgroep?

Dan bedoel ik niet de buurvrouw, de moeders op het schoolplein of het hele dorp. Bekende uit je omgeving zullen jou vanzelf wel vinden. Ik heb over de groep mensen die je nog aan wil gaan trekken. Via social media bijvoorbeeld.
Zijn dat vrouwen tussen de 20 en de 30 die net moeder zijn geworden? Zijn dat vrouwen tussen de 50 en de 60 waarbij de hormoonbalans extra ondersteuning nodig heeft? Dit zijn 2 compleet andere groepen en je zal ze ook compleet anders aanspreken.

Denk er eens over na tot welke groep mensen jij je wil richten met je olie business. Schrijf dit helemaal uit! Wie is ze, wat doet ze, waar wordt ze blij van, waar kan je haar vinden, enz.

Stap 2: Waar ligt jouw doelgroep van wakker?

Als je weet wie jou ideale klant is (jouw doelgroep) probeer je dan eens helemaal in haar te verdiepen. Waar ligt ze wakker van? Zijn dat letterlijk haar kinderen die niet doorslapen of heeft ze last van veel stress? Probeer je eens te verplaatsen in haar om er zo achter te komen wat ze van jou nodig zou kunnen hebben.

Schrijf alle pijnpunten van je ideale klant op en maak daarnaast een lijstje van haar verlangens. Haar verlangens zijn het tegenovergestelde van haar pijnpunten. Alles wat je hier opschrijft gaat je helpen om je boodschap naar buiten nog duidelijker te krijgen.

Stap 3: Welke producten gaan je aanbieden?

Als het eerst product dat bij je opkomt bij deze vraag de starterkit is dan wil ik je vragen nog iets langer na te denken.
Met het verkopen van je starterkit ontvang je de snelste manier commissie, dat is een feit. Maar is de starterkit ook het product waar jouw doelgroep op zit te wachten? Sluit het compleet aan bij de verlangens die ze hebben? Als je weet waar jou ideale klant van wakker ligt zoek daar dan de juiste producten bij. Als je hier over gaat delen dan zal jouw ideale klant zich veel sneller aangesproken voelen.

Om je productaanbod helder te krijgen kan je simpel weg de catalogus of de site van YL er bij pakken. Ga alle producten af en maak een lijst van de producten die aansluiten

Tip: zoek op een later moment meer informatie over deze producten. Dit kan je allemaal verwerken in je social media berichten.

Stap 4: Stel haalbare doelen.

Wat wil je eigenlijk bereiken met je olie business? Is het zo snel mogelijk groeien tot je de rang Silver of hoger hebt behaald? Of is het jouw missie om zoveel mogelijk vrouwen op weg te helpen met het veilig gebruiken van essentiële oliën? Dat maakt nogal een verschil.

Als jij je doel helder hebt kan je als volgende stap bepalen wat je moet doen om dat doel te behalen. Laten we even een kleine stap richting Silver maken. Om Star te worden zal je 4 nieuwe members in moeten schrijven met bijvoorbeeld een starterkit. Bepaal voor jezelf wat je moet doen om aan 4 members te komen. Is dat bijvoorbeeld het houden van een informatieavond of ga je actief op zoek naar potentiële members in je netwerk?
Schrijf voor jezelf de stappen op die je gaat zetten om aan die 4 members te komen zodat jij je eerste doel, het behalen van de rang Star, behaald.

Olie business

Stap 5: Welk online kanaal kies je?

De laatste van de 5 stappen die je niet moet vergeten als je start met een olie business gaat natuurlijk over social media.
Je kunt standaard kiezen voor Instagram of Facebook omdat iedereen dat doet. Helemaal prima natuurlijk! Maar is dat de juiste reden om voor dezelfde kanalen te gaan? Bedenk waar jouw ideale klant te vinden is. Is ze actiever op LinkedIn, dan is dat het kanaal waar jij je op zou moeten richten.

Elke social media kanaal heeft zijn eigen strategie. Toch is er 1 grote overeenkomst. Je bereikt je ideale klant alleen als je zichtbaar bent. Vind je dat lastig? Bepaal dan je eigen voorwaarden. Wat wil je delen en wanneer wil je iets delen. En bedenk altijd dat je voor je niet zichtbaar bent voor jezelf maar voor je ideale klant. Hou dus altijd in je achterhoofd wat zij zou willen zien.

Ben je klaar voor meer verdieping?

Ben je na het lezen van deze 5 stappen die je niet moet vergeten als je start met je olie business klaar voor meer verdieping? Dan raad ik je aan om vooral te kijken wat andere online ondernemers doen. Wat zijn hun successen en leerpunten. Dit hoeven trouwens geen online ondernemers met een olie business te zijn. Kijk ook eens verder.

Wil je echt aan de slag met het beter neerzetten van je business neem dan eens een kijkje bij het Become Financally Free membership. In deze besloten leeromgeving vind je uitgebreide business lessen voor alle 5 de stappen en leer je ze ook gelijk toe te passen. Ook is er aandacht voor mindset, sales gesprekken, het aantrekken van klanten, opstarten van social media en het maken van een eigen website.

Als member van deze leeromgeving heb ik een kortingscode voor je.
Gebruik de code: XA8HUIW tijdens het afrekenen en je ontvangt 20% korting.

Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief