Ga naar de inhoud

Valentijn!

  • door
Valentijn

Het is bijna Valentijnsdag! Een dag waarop liefde, romantiek en tijd voor elkaar centraal staat. Het is elke dag een goede dag voor essentiële oliën maar met Valentijn komen ze zeker goed tot hun recht. Ik vertel je welke oliën echte liefdes oliën zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Geur
Maar eerst deel ik iets meer met je over de werking van geur. Ons reukzintuig is een zeer sterk.. Dat herken je vast! Niet alleen in huis pak je heel veel geuren op maar ook als je buiten bent. Zo ontdek je wat je wel en vooral niet lekker vind ruiken.

Als je iets ruikt gaat er direct een signaal naar je hersenen. Dit heeft gelijk een effect op je emotie. Een bepaalde geur kan je ontspanning brengen, geruststelling, focus of een happy feeling. Het kan je echter ook een opgejaagd gevoel geven of onrustig maken.

Essentiële oliën kan je heel bewust inzetten om een bepaalde sfeer te creëren. Zo bepaal je zelf welk signaal je naar je hersenen wil sturen. Maar je kunt natuurlijk ook een combinatie kiezen die je heel lekker vind ruiken waardoor je automatisch een goed gevoel krijgt.

Wil je meer lezen over Aromatherapie? Dan raad ik je het boek Aromatherapie, Wereld der geuren van Syntyche Weening aan.

Valentijn

Liefde
Als jij deze Valentijn wat meer aandacht wil besteden aan de sfeer in huis of slaapkamer zet dan eens essentiële oliën in. Dat kan heel eenvoudig met een diffuser maar er zijn nog meer manieren.
Deze 3 oliën vind ik echte liefdes oliën:

Ylang Ylang

Met Ylang Ylang creëer je direct een romantische sfeer in huis. Het is een hele vrouwelijke olie die ontspannend en kalmerend werkt. Ylang Ylang brengt balans in je stemming en ondersteund om negatieve emoties los te laten,.

Jasmine

Deze bloemige en exotische olie verbetert je stemming en energie. Ook dit is een echte vrouwelijke olie die al heel lang wordt gebruikt om de romantiek en de aantrekkingskracht te verhogen. Jasmine kan je als vrouw nog meer ondersteuning bieden. Deze olie helpt je te ontspannen en versterkt je zelfvertrouwen.

Patchouli

Patchouli is een echte liefdesolie! De geur werkt ontspannend en ondersteund je om meer in het hier en nu te zijn. Laat de controle, onzekerheden en jaloezieën maar los en ontspan in het moment.

Gebruiken
Alle drie de oliën zijn fijn om te gebruiken in de diffuser. Als enkele olie maar ook in een blend samen met andere essentiële oliën. Meer inspiratie voor romantische diffuser blends vind je op de receptenpagina of in de Blendpicker app. In de app vind je een compleet thema met meer dan 20 blends voor een romantische avond.

Maar je kunt deze oliën ook nog op andere manieren gebruiken.
– Maak eens een eigen massageolie. Alle 3 de oliën zijn verzorgend voor je huid en zijn samen maar ook apart te gebruiken. Door ze als een massageolie op je huid te gebruiken zal je ook de kracht van de oliën ervaren. Een massageolie maak je eenvoudig met een draagolie, zoals de druivenpitolie van Natural Heroes.
– Wil je de oliën gebruiken op een plek waar je geen diffuser hebt, denk dan eens aan het maken van een spray. Ook op die manier kan je de fijne geur van de oliën verspreiden.
– En als laatste. Voeg eens wat druppels toe aan een basis douche of bad gel. Ook op die manier kan je zelf de sfeer creëren die je wil. Young Living heeft hier een speciale base gel voor in de collectie. Zo maak je zelf de douche of bad gel met je favoriete olie.

Fijne Valentijn!!

Liefs, Karolien


Wil je meer inspiratie voor romantische Valentijn blends?

Ken jij de Blendpicker app al?

Blendpicker is een app waarin je op elk moment van de dag inspiratie voor een diffuser blend kunt vinden. Gewoon op je telefoon! Geen eindeloze zoektochten meer op social media voor een een fijne blend. Je pickt eenvoudig een diffuser blend in de app.
Met verschillende collecties is er voor elk moment wel een blend te vinden.

Je kunt de app gratis downlaoden! Dus waar wacht je nog op?

De Blendpicker app is een product van de founder van Olie aan zee.

Blendpicker app