Ga naar de inhoud

Stress verminderen = meer innerlijke rust

  • door
Stress verminderen

Stress, daar hebben we allemaal wel ervaring mee. Zeker tijdens periodes waarin we weinig tijd voor onszelf nemen en ontspanning geen prioriteit heeft. Stress kan van tijd tot tijd ons leven flink beheersen en daardoor onze fysieke en mentale gezondheid beïnvloeden. Gelukkig zijn er heel veel ontspanningstechnieken die je kunt toepassen om stress te verminderen en innerlijke rust te vinden. In deze blog deel ik er graag een aantal met je die je die ik graag toepas in periode’s waarin het nodig is om dichter bij mezelf te komen.

De kracht van bewuste ademhaling

Wist je dat ademhalingstechnieken een directe invloed hebben op ons zenuwstelsel en onze stressrespons kunnen kalmeren? Probeer maar eens diep adem te halen, waarbij je langzaam inademt door je neus en rustig uitademt door je mond. Focus je op hoe je buik op en neer gaat en voel hoe je lichaam ontspand.
Het is zo eenvoudig maar zo effectief. Focus op je ademhaling kan je helpen om direct in het hier en nu te komen. Dit kan je versteken door te kiezen voor een kalmerende olie. Inhaleer deze door te cuppen en ontdek dat je sneller tot rust komt in een stressvolle situatie.

Stress verminderen met cuppen

Stress verminderen met een moment van stilte en zelfreflectie

Meditatie is een hele fijne manier om innerlijke rust te vinden en stress te verminderen, maar het moet wel bij je passen. Zoek een rustige plek, ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Concentreer je op je ademhaling of luister een geleide meditatie. Laat gedachten komen en gaan, zonder er waarde of aandacht aan te geven.
Zet tijdens de meditatie de diffuser aan om de ruimte te vullen met een geur die de je helpt om de meditatie te verdiepen. Zoals Frankincense of Sacred Mountain.
Zelf maak ik veel gebruik van de meditaties uit de meditatiebibliotheek van Willemijn Welten.

De helende kracht van Moeder Natuur

Naast dat ze ons de krachtige ingrediënten voor de oliën heeft gegeven is er natuurlijk ook nog zoiets als de natuur zelf. Buiten zijn heeft een groot een rustgevend effect op ons welzijn. Zoek een groene omgeving en maak een ontspannen wandeling. Kijk, luister en ruik wat er waar te nemen is en probeer alles wat er niet toe doet even los te laten.

Ontdek de olien van Natural Heroes

Welke olie kies jij?

Misschien heb jij wel een vast bestelpunt waar jij je oliën koopt. Maar wist je dat er steeds meer essentiële oliën van goede kwaliteit op de markt komen?
In deze blog link ik dan ook door naar Natural Heroes.
Dit is 1 van de webshops waar je pure oliën kunt kopen, voor een goede prijs. Neem zelf maar eens een kijkje!

Bewegen is gezond

En eigenlijk maakt het niet heel veel uit wat je doet. Of het nu gaat om yoga, wandelen, dansen of fietsen, fysieke activiteit kan endorfines vrijmaken en stress verminderen. Kies een activiteit die je leuk vindt en die je energie geeft.
Ga jij voor een inspannende sport? Ontdek dan de kracht van Peppermint! Deze olie zorgt voor een diepere ademhaling en een goede oppepper.

Liefdevolle aandacht voor jezelf

Misschien wel de belangrijkste van deze hele rij is de liefdevolle aandacht die je aan jezelf mag geven. Neem de tijd om te luisteren naar je behoeften en verlangens. Zorg voor voldoende rust, eet voedzame maaltijden en geef jezelf de ruimte om te ontspannen en te genieten. Plan regelmatig momenten van self-care in, zoals het nemen van een warm bad, het lezen van een goed boek of het luisteren naar rustgevende muziek. Zet je oliën in om dieper tot ontspanning te komen en stress te verminderen, en geniet van de tijd voor jezelf.

Diffusers geurwolkje

Maak het jezelf gemakkelijk.

Jij hebt er vast ook al eentje in huis! Een diffuser is onmisbaar als je gebruik wil maken van essentiële oliën. De diffusers van Geurwolkje vind ik zelf heel erg mooi! Ze zijn net wat stijlvoller dan de diffuser die je bij een basis pakket oliën ontvangt. (en ook een stuk beter geprijsd om aan te schaffen als 2de diffuser)

En nu jij! Wat kan jij doen om stress te verminderen?

Ontspanning is van groot belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Door regelmatig te ontspannen en goed voor onszelf te zorgen kan je stress verminderen. Ontdek wat bij je past en gun jezelf tijd om hier aan te besteden. Vergeet ook zeker niet om de kracht van essentiële oliën te gebruiken. De perfecte olie voor jou kan zorgen voor een kalme en rustige staat van zijn. Welke olie dat is, is voor iedereen anders. Start je zoektocht naar de perfecte olie eens met een geur waar je heel blij van wordt, je comfortabel bij voelt omdat je er misschien herinneringen aan hebt. Het hoeft niet altijd een olie te zijn die een kalmerende werking heeft die jou tot rust brengt.

Lees meer over het thema ontspanning en essentiële oliën in de blog: Natuurlijke rust met essentiële oliën.

Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief