Ga naar de inhoud

Olieflesjes zoeken

  • door
Olieflesjes zoeken

Het is inmiddels een familietraditie geworden om op 1e paasdag de kinderen eieren te laten zoeken. Toen ze nog heel klein waren gooide ik gewoon een hand chocolade eitjes naar buiten. De lol van iets vinden was altijd groot en het hoefde nog niet ingewikkeld te zijn. Samen hobbelde ze dan door te tuin om alle eitjes te verzamelen. Ik koester daar mooie herinneringen aan.

Eieren zoeken

Maar hoe groter ze werden hoe ingewikkelder het moest worden. Zomaar een handje naar buiten gooien voldeed niet meer. En dat snap ik ook wel. Het is ook helemaal niet leuk om binnen een minuut klaar te zijn. De pret mag best iets langer duren.
Natuurlijk ging ik daar als mama volledig in mee. De kinderen werden naar boven gestuurd en ik vertrok met een mandje eitjes naar buiten. Een uurtje later was alles verstopt en met een digitale notitie zouden we alles ook weer terug kunnen vinden. Ik raak tijdens mijn verstop acties in huis namelijk nog wel eens iets kwijt.

Met een kop koffie in het voorjaarszonnetje maakte ik het me gemakkelijk. Volgens mijn voorspelling zouden ze er minstens 60 minuten over doen om alle verstopte eieren te zoeken.
Toen na 60 minuten de pret omsloeg naar frustratie was ik dankbaar dat ik notities had gemaakt. Samen vonden we de ontbrekende eitjes en kon er eindelijk gesnoept worden.

Iets zoeken is leuk maar als je het echt graag wil hebben moet het niet te lang duren.

Koffie drinken in de zon tijdens het eieren zoeken

Verstoppen vind ik vele malen leuker dan zoeken. Helaas gebeurd het mij nog wel eens dat ik iets kwijt ben. Olieflesjes zijn daar geen uitzondering in. Ik gebruik ze overal in huis en laat ze dan vervolgens slingeren. Je vind bij ons in huis in elke ruimte wel een flesje terug en daar horen ze zeker niet altijd te staan.

Starterkit van Young Living

Regelmatig ga ik het huis door met een bak om alles weer te verzamelen. Ik vind ze dan overal terug. Vaak op functionele plekken als de badkamer en op zolder bij mijn meditatieplekje. Maar soms ook op de trap, op gekke plekken in de slaapkamer omdat ik ze onderweg naar iets heb laten staan, de garage, in de keukenlades enz.
Het is net als eieren zoeken, je weet hier nooit waar je ze tegen zal komen. Gelukkig laat mijn geheugen me hierin niet in de steek en weet ik exact welke oliën ik in huis heb. De frustratie is dan ook groot als ik net dat ene flesje niet kan vinden. Gelukkig kan ik dan rekenen op goede hulp en staan de eierzoekers voor me klaar om mee te zoeken. 

Deze Paasdagen pakken we het eieren zoeken op dezelfde manier aan, inclusief digitale notitie. Ik heb er zelf al erg veel zin in. Vooral in dat rustige kopje koffie in het zonnetje.

Top verstopplekken voor paaseieren:

Spaken fiets
Vogelhuisje
Achter het klepje van het buitenstopcontact

Fijne paasdagen!

Een paar paas blends mogen natuurlijk niet ontbreken! Ik hoop dat ik je weer kan inspireren.


Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief