Ga naar de inhoud

Natuurlijke rust met essentiële oliën.

  • door

Essentiële oliën zijn fantastisch om een rustgevende sfeer in huis te creëren! Geuren hebben een enorme invloed op onze emoties en stemmingen, en met de juiste oliën kunnen we diep ontspannen en stress verminderen. In deze blog deel ik een aantal tips met je om je huis te vullen met kalmerende en rustgevende aroma’s voor natuurlijke rust met essentiële oliën.

Gebruik je diffuser

Laten we beginnen met de diffuser, dit is één van de meest eenvoudige manieren om van essentiële oliën te genieten. Met een diffuser kun je oliën in de lucht verspreiden en een heerlijke geur door de omgeving verspreiden. Er zijn ontzettend veel soorten diffusers verkrijgbaar. Waarbij het verschil vooral in het uiterlijk zit. Kies er dus eentje die bij jou past en combineer deze met oliën die bekend staan om hun rustgevende eigenschappen, zoals lavendel, bergamot, geranium, patchouli en ylang-ylang, voor natuurlijke rust met essentiële oliën.

Geurwolkje diffusers

Welke diffuser kies jij?

Jij hebt er vast ook al eentje in huis! Een diffuser is onmisbaar als je gebruik wil maken van essentiële oliën.
De diffusers van Geurwolkje vind ik zelf heel erg mooi! Ze zijn net wat stijlvoller dan de diffuser die je bij een basis pakket oliën ontvangt. (en ook een stuk beter geprijsd om aan te schaffen als 2de diffuser)

Er zijn zo ontzettend veel soorten beschikbaar en als je voor een kwalitatief goede diffuser kiest kan je al je oliën gewoon blijven gebruiken.

Maak een huisparfum

Een spray is een tweede manier om een rustgevende sfeer te creëren. En dat is helemaal niet moeilijk. Meng een paar druppels van je favoriete essentiële oliën met water in een sprayfles. Spray het in elke kamer van je huis voor een heerlijk geurende en ontspannende omgeving. Maak je gebruik van een doorzichtige sprayfles, voeg dan bloemen of kruiden toe aan het flesje. Dit geeft je huisparfum gelijk een hele mooie stijl voor natuurlijke rust met essentiële oliën.

Ontspannen in bad

En wat dacht je van een heerlijk ontspannend bad? Voeg een paar druppels van je favoriete essentiële oliën toe aan het badwater voor een heerlijk geurend en rustgevend bad. Een voetenbadje is natuurlijk ook een optie. Lavendel, kamille en bergamot zijn fijne keuzes voor een ontspannen bad.

Maak een linnenspray om natuurlijke rust te ervaren met essentiële oliën

Maak je slaapkamer extra rustgevend met een kussen- of linnenspray van essentiële oliën voor natuurlijke rust met essentiële oliën. Meng een paar druppels essentiële olie met water en spray op je kussen of lakens voor het slapen gaan. Lavendel en kamille zijn perfecte keuzes voor een ontspannende nachtrust. Deze manier is extra fijn als je het geluid van een diffuser in de slaapkamer niet prettig vindt voor natuurlijke rust met essentiële oliën.

Met welke diy ga jij beginnen?

Maak het jezelf net even wat makkelijker door te kiezen voor een compleet diy pakket van Natural Heroes. Hier bestel ik graag mijn grondstoffen EN oliën. Door gelijk een compleet pakket te kopen kan je direct aan de slag. Met een ontspannen bodylotion bijvoorbeeld.

Natural heroes DIY pakketten voor Natuurlijke rust met essentiële oliën

Maak zelf massageolie

En als laatste tip. Je kunt essentiële oliën ook gebruiken voor een eigen gemaakte massageolie. Kies een juiste combinatie oliën en de massageolie kan helpen om je spieren te ontspannen en stress te verminderen. Meng een paar druppels van je favoriete essentiële oliën met een draagolie zoals jojoba-olie of amandelolie en geef jezelf of je partner een ontspannende massage.

Creer zelf een ontspannen sfeer met bovenstaande manieren. Vul je huis met heerlijke, rustgevende aroma’s en ontdek welke oliën en manieren het beste voor jou werken.

Wil je aan de slag met meer DIY. Neem dan een kijkje bij de blog: Natuurlijke verzorgingsproducten voor Moederdag

Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief