Ga naar de inhoud

Meer over… Peppermint

  • door
Meer over peppermint

Peppermint is met zijn sterke frisse geur een verfrissende essentiële olie. Deze olie kan onze concentratie verhogen, spijsvertering ondersteunen en bij gebruik op de huid heeft de olie een verkoelend en rustgevende werking. Waar je deze olie nog meer voor kunt gebruiken lees je in deze blog.

Eigenschappen peppermint

Ondersteuning spijsvertering:
Peppermint is een essentiële olie die al eeuwenlang wordt gebruikt ter ondersteuning van het spijsverteringstelsel. Het geeft verlichting bij krampen, brandend maagzuur en kalmeert de maag. De olie vermindert de eetlust en ondersteunt bij misselijkheid.

Verhogen concentratie:
De geur van Peppermint ondersteund het geheugen en verfrist de geest. Heel fijn voor net wat extra concentratie of bij geestelijke vermoeidheid. Het ondersteund het denkvermogen en herstelt het mentale evenwicht. Bij weerstand of angst voor het onbekende kan deze olie je kalmeren en ondersteunen in een nieuwe richting te bewegen. Gebruik Peppermint in de ruimte waar je werkt of studeert. Hij zuivert de omgeving van onrust en spanning zodat je fijn en geconcentreerd aan de slag kunt.

Verkoelend effect:
Bij gebruik op de huid heeft de olie een verkoelend effect. Fijn als het erg warm is maar ook bij de ervaring van pijnklachten.

5 manieren om de essentiële olie peppermint te gebruiken

1. Afvaltrio.
Het afvaltrio bestaat uit een combinatie van Peppermint, Grapefruit en Lemon. Voeg van elke olie een aantal druppels toe aan een pippetflesje. Voeg 1 druppel toe aan je waterfles. Het heeft een frisse citrussmaak die je water niet alleen lekkerder maakt maar ook nog eens een fijne werking heeft. (let op, gebruik essentiële olie enkel in glazen flessen of in flessen van PP5 plastic)

Check altijd goed of de essentiële olie die jij gebruikt geschikt is om in te nemen.

Blog Peppermint

2. Insectenbeten
Gestoken? Gebruik Peppermint in combinatie met Purification en Lavender om de pijn en zwelling te verminderen.
10 druppels Peppermint/ 5 druppels Purification / 5 druppels Lavender
Voeg toe aan een 10 ml roller en vul af met een plantaardige draagolie. Gebruik bij kinderen? Pas het aantal druppels aan met de verdunningstabel.

3. Focus please
Diffuse Peppermint samen met Lemon voor meer focus op je werkplek.
3 druppels Peppermint/3 druppels Lemon

4. Verkoeling
Smeer bij warmte een druppel in je nek en het geeft direct verkoeling.
Of gebruik Peppermint om na het sporten je vermoeide spieren te masseren.

5. Hooikoorts
Maak een roller met de combinatie Peppermint/Lemon/Lavender om je klachten te verminderen.
10 druppels Peppermint/10 druppels Lemon/10 druppels Lavender
Voeg toe aan een 10 ml roller en vul af met een plantaardige draagolie, een druivenpit olie bijvoorbeeld.
Gebruik bij kinderen? Pas het aantal druppels aan met de verdunningstabel.

Liefs, Karolien


Heb jij ook de starterkit van Young Living in huis?

Dan heb ik iets leuks voor je!

Speciaal voor jou schreef ik een e-book vol met inspiratie voor het aromatisch gebruik van de starterkit. Wist je dat je wel 60 diffuser blends kunt samenstellen met enkel de 12 oliën uit de starterkit?

Maak optimaal gebruik van je starterkit door dagelijks een nieuwe diffuser blend uit te kiezen. In dit e-book vind je ze alle 12. Echt waar, ook PanAway en Digize komen voorbij. Ook die zijn namelijk geschikt om in je diffuser te gebruiken.

Naast de 12 oliën uit de starterkit heb je geen andere oliën nodig. Heb je de starterkit in huis dan kan je alle diffuser blends uit dit e-book uitproberen.


Wil je nog een blog lezen?


Natural Heroes