Ga naar de inhoud

Maak je klaar voor de lente: 5 tips voor een geslaagde voorjaarsschoonmaak

  • door
Blog voorjaarsschoonmaak

De lente is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! Het is de perfecte gelegenheid om je huis weer helemaal op orde te brengen en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Maar waar begin je? Hier zijn vijf handige tips voor een geslaagde voorjaarsschoonmaak.

1. Maak een plan

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom een plan voordat je begint met schoonmaken. Bedenk welke ruimtes je wilt aanpakken en welke taken er gedaan moeten worden. Maak een lijstje en werk deze af, zodat je niets vergeet. Zo voorkom je dat je halverwege het schoonmaken moedeloos wordt en het opgeeft.

2. Gooi overbodige spullen weg

Het is tijd om kritisch te zijn en te kijken welke spullen je echt nog nodig hebt. Gooi weg wat kapot is, niet meer gebruikt wordt of wat je gewoonweg niet mooi vindt. Het geeft niet alleen rust in huis, maar ook in je hoofd. Maak eventueel een aparte stapel voor spullen die nog wel goed zijn en doneer deze aan een goed doel.

3. Maak schoon van boven naar beneden

Begin altijd bovenaan met schoonmaken en werk naar beneden toe. Zo voorkom je dat je al schoongemaakte delen weer moet schoonmaken omdat er vuil van boven naar beneden is gevallen. Begin met stoffen, dan stofzuigen en tot slot dweilen. Zo weet je zeker dat je alle vuil en stof hebt verwijderd.

Allesreiniger voorjaarsschoonmaak

Wees je bewust van wat je gebruikt tijdens de voorjaarsschoonmaak!

Maak gebruik van natuurlijke schoonmaakmiddelen ipv de chemische uit de supermarkt. Dat is namelijk beter voor het milieu en voor jou!

Gebruik bijvoorbeeld essentiële olie om een eigen allesreiniger te maken, maak je eigen wasmiddel of kies voor wasnoten.

Alle ingrediënten om je schoonmaakmiddelen te maken vind je bij Natural Heroes

4. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen voor de voorjaarsschoonmaak

Maak gebruik van natuurlijke schoonmaakmiddelen, zoals azijn, citroensap en baking soda. Deze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens goedkoper dan de meeste schoonmaakmiddelen uit de winkel. En het belangrijkste: ze zijn net zo effectief! Zo zorg je niet alleen voor een schoon huis, maar ook voor een beter milieu.

Maak de voorjaarsschoonmaak leuker voor jezelf!

Er zijn zoveel leuke schoonmaak tools te koop die het niet alleen eenvoudiger maken maar ook een stuk leuker! Ik ben zelf helemaal fan van alle bamboe producten van de Xenos. Hiernaast zie je mijn favorieten!

Bamboe schoonmaaktools xenos

5. Maak het gezellig

Tot slot, maak het gezellig in huis! Na al dat harde werken is het tijd om te genieten van het resultaat. Haal een paar mooie planten in huis, leg nieuwe kussentjes op de bank en zet een vaas met verse bloemen neer. En vergeet natuurlijk niet de diffuser aan te zetten met een frisse diffuser blend! Kan je wel wat extra lente inspiratie gebruiken. Neem dan een kijkje bij de Lente diffuser blends. Zo creëer je een fijne sfeer in huis en ben je helemaal klaar voor de lente!

Met deze handige tips heb je je huis in een mum van tijd weer fris en opgeruimd. De voorjaarsschoonmaak kan een hele klus lijken, maar met een goed plan en deze tips wordt het een stuk makkelijker en leuker!

Blijf op de hoogte

Ontvang elke 2 weken een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Tools voor de voorjaarsschoonmaak