Ga naar de inhoud

Lente-opfrisser: 5 essentiële oliën die je moet proberen!

  • door
Blog lente olien

Hoera, het is eindelijk lente! Tijd om de ramen open te gooien, de bloemen te zien bloeien en nieuwe energie op te doen. En hoe kun je dat beter doen dan met essentiële oliën? Hier zijn vijf geweldige oliën die je deze lente moet proberen.

Citroen:

Houd je van frisse, schone lucht? Dan is citroenolie echt iets voor jou! Deze olie staat bekend om zijn natuurlijke reinigende eigenschappen, waardoor het vet en vuil kan verwijderen. Maar dat is niet alles, want het heeft ook nog eens een opbeurend effect op je humeur. Voeg een paar druppels toe aan je diffuser en geniet van de frisse geur in huis.

Diffusers van Geurwolkje

De makkelijkste manier om je huis een lente-opfrisser te geven is met een diffuser!

Jij hebt er vast ook al eentje in huis! Een diffuser is onmisbaar als je gebruik wil maken van essentiële oliën. De diffusers van Geurwolkje vind ik zelf heel erg mooi! Ze zijn net wat stijlvoller dan de diffuser die je bij een basis pakket oliën ontvangt. (en ook een stuk beter geprijsd om aan te schaffen als 2de diffuser)

Pepermunt:

Heb je een oppepper nodig om de lente goed te beginnen? Dan is pepermuntolie jouw vriend. Deze verfrissende olie kan je energie en focus verhogen, waardoor je er weer helemaal tegenaan kunt. Voeg het toe aan je diffuser of breng het aan op je slapen voor een verkwikkende boost.

Lavendel:

Als er één olie is die echt onmisbaar is, dan is het wel lavendelolie. Het staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, waardoor het perfect is om stress te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen. Ook kan het helpen bij hoofdspanningen. Voeg het toe aan je bad of diffuser voor een ontspannen ervaring.

Heb jij je oliën voor een lente-opfrisser al in huis?

Misschien heb jij wel een vast bestelpunt waar jij je oliën koopt. Maar wist je dat er steeds meer essentiële oliën van goede kwaliteit op de markt komen? In deze blog link ik dan ook door naar Natural Heroes. Dit is 1 van de webshops waar je pure oliën kunt kopen, voor een goede prijs. Neem zelf maar eens een kijkje!

Lente-opfrisser met een diffuser

Eucalyptus:

Irriteert de lente jouw neus en luchtwegen? Dan kan eucalyptusolie verlichting bieden. Deze krachtige olie heeft een reinigende werking en kan helpen bij verschillende ademhalingsproblemen. Voeg het toe aan je diffuser of gebruik het om te stomen voor verlichting.

Tea tree als lente-opfrisser:

Deze krachtige zuiverende olie is misschien niet gelijk de eerste waar je aan denkt in de lente. Maar met de komst van open schoenen is Tea tree een must om je voeten weer op te lappen. Voeg toe aan je voetenbad om maak een balsem met deze olie als hoofdolie.
En vergeet deze olie ook niet toe te voegen aan je schoonmaakmiddelen of je wasmachine tijdens de voorjaarsschoonmaak.

Ben jij al begonnen aan de voorjaarsschoonmaak?

In deze blog deel ik 5 tips die het net even wat leuker en makkelijker maken.

Blog voorjaarsschoonmaak

Dus, wat ga jij als eerste proberen deze lente? Of ben je al bekend met deze oliën en gebruik je ze al regelmatig? Hoe dan ook, voeg deze vijf oliën toe aan je dagelijkse routine en je zult merken hoe ze je kunnen helpen om de lente vol enthousiasme te verwelkomen. Het is tijd om je lichaam en huis op te frissen, en deze oliën kunnen je daarbij helpen!

Blijf op de hoogte

Ontvang elke 2 weken een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief