Ga naar de inhoud

Kalmeren en ontspannen met essentiële oliën

  • door

Ontspannen na een lange dag is het fijnste wat er is. Een warm bad of massage met essentiële oliën kan een kalmerende werking hebben op het lichaam en de geest. In deze blog deel ik een aantal fijne oliën en DIY’s met je om te kalmeren en te ontspannen met essentiële oliën.

Ontspannen badzout

Baden in warm water is een eeuwenoude manier om te ontspannen en te kalmeren. Het toevoegen van essentiële oliën aan je bad kan de ervaring nog beter maken. Hier zijn enkele oliën die je kunt gebruiken voor een ontspannende bad en om te kalmeren:

Badzout maak je heel eenvoudig door de olie van je keuze toe te voegen aan epsom salt. Dit kan je kopen bij Natural Heroes of andere winkels met natuurproducten. Wil je gaan voor extra ontspanning en kalmering? Voeg dan de olie van je keuze toe aan magnesiumvlokken.
Extra tip: voeg gedroogde bloemblaadjes toe!

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Al deze oliën en ingrediënten voor je DIY’s vind je bij Natural Heroes.
Een webshop waar ik zelf graag mijn producten koop. Maar kijk ook eens bij kruidvat, etos of een andere drogist voor epson zout en plantaardige draagoliën.

Leuke potjes om het badzout in te bewaren vind je bij Hema en Xenos.

Leuke potjes voor kalmerende en ontspannen DIY's vind je bij Xenos

Massageoliën

Massage is een andere manier om te ontspannen en stress te verminderen. Het toevoegen van essentiële oliën aan massageolie kan de ervaring nog beter maken. Fijne oliën om te gebruiken voor een zelfgemaakte massage olie zijn:

Massage olie maak je door de olie van je keuze toe te voegen aan een plantaardige draagolie. Jojoba olie of amandel olie bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kiezen voor mango boter of shea butter om een kalmerende en ontspannende massage te geven. Al deze ingrediënten vind je bij Natural Heroes.

Harmonie van geurwolkje om te kalmeren en te ontspannen

Voor welke olie kies jij?

Natuurlijk kan je kiezen voor een leuke DIY en genieten van een ontspannen bad of massage. Maar vergeet ook zeker je diffuser niet aan te zetten met een fijne ontspannen olie. Bijvoorbeeld met de olie Harmonie van Geurwolkje. Deze ruikt zo ontzettend lekker!

Essentiële oliën kunnen een geweldige manier zijn om te ontspannen en stress te verminderen. Ga zelf aan de slag met het maken van ontspannen badzout of massage olie om te kalmeren en ontspannen. Of geef het iemand cadeau die wel een spa momentje kan gebruiken en daarbij even kan kalmeren en ontspannen.

Meer leuke DIY’s ontdekken? Die vind je in de blog: Lente DIY: Laat je huis opfleuren met natuurlijke essentiële oliën!

Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief