Ga naar de inhoud

Essentiële oliën voor op vakantie

  • door
Essentiele olien voor op vakantie

Welke essentiële oliën zijn echt onmisbaar als je op vakantie gaat. Ik deel het met je!
Nog even het is zomervakantie. Dit jaar gaat dat voor veel van ons net even anders dan anders. Veel geplande tripjes gaan niet door of zijn vervangen voor een vakantieplekje in eigen land. Zelf ben ik er nog niet uit of we weg gaan met het gezin. Maar of je nu wel of niet op vakantie gaat, de bekende zomerse ongemakken zijn er overal.

Je herkent dit vast, na een onrustige warme nacht staat er ineens een krentenbol naast je bed. Je kindje is compleet lek geprikt door een familie muggen. Dat ze daar doorheen heeft geslapen is al een wonder maar dat maakt de jeuk natuurlijk niet minder erg. 
Vreselijk! Zeker omdat je weet dat al die bultjes heel snel allemaal wondjes zullen zijn. Want laten we eerlijk wezen, kan jij het weerstaan om te krabben aan zo’n jeukende bult?

Vakantie boodschappenlijstje

Op mijn vakantie boodschappenlijstje stond altijd met stip bovenaan een stick voor na het prikken. Daaronder een insectenwerende spray, pillen tegen reisziekte, lotion voor zonneallergie (je zal het maar nodig hebben en je zit in het buitenland), vallen en stoten crème en nog een rits aan pilletjes voor allerlei ongemakken. Met dat lijstje ging ik een aantal dagen voor de vakantie naar de drogist. Laadde alles in en rekende dan een fiks bedrag af. Maar ach, alles voor de vakantie heb je echt nodig toch?

Eenmaal thuis richtte ik dan een EHBO box in waar al deze potjes, tubes en strips in gingen. Hoppa, de auto in en ik had weer wat afgevinkt van mijn to do list. Nooit keek ik op al die etiketten! Geen idee wat er allemaal aan chemische troepjes in zitten. Tot ik de natuurlijke vervangers voor al die producten van mijn vakantie boodschappenlijstje vond. Ik kon het gewoon zelf maken! Maar dan met natuurlijke producten die ook nog eens veilig in gebruik zijn voor mijn kinderen. Die EHBO box zit nu vol met gekleurde flesjes, draagolie, lege rollers en pleisters (er gaat er hier in ons huis nog wel eens onderuit).

Arme krentebol

Nog even terug naar die krentenbol aan mijn bed. Ze werd zo onder de douche gezet en daarna hebben we met uiterste precisie elke bult aangestipt met de Bite Me roller. Deze roller neutraliseert het gif van die gemene muggenfamilie en zorgt dus dat het jeuken stopt. Om haar huidje sneller te laten herstellen gebruikte we een Huid roller.
De muggen familie werd uitgebannen en alle muggen die daarna toch bij mijn meisje in de buurt wilde komen vertrokken snel door de frisse, opbeurende geur van Citronella. Voor ons heerlijk in de diffuser of spray maar die kleine prikkers hebben er een hekel aan.

Bite me

De Bite Me roller is 1 van de vervangers van mijn vakantie boodschappenlijstje en is echt een roller die jij ook in huis zou moeten hebben. Niet alleen voor kleine krentenbollen, maar je gaat er zelf ook veel plezier van hebben.

Bite me recept essentiële oliën voor op vakantie

Essentiële oliën voor op vakantie

En als je dan toch lekker aan het doe het zelven bent, maak deze dan ook gelijk.
Dan hoef jij ook niet meer met een lijstje naar de drogist.

Fijne reis recept
Happy ears recept

Fijne vakantie!

Liefs, Karolien


Enjoy the summer

Ik heb iets leuks voor jou!

Heb jij het nieuwe e-book al ontdekt?

In het e-book ‘Zomer diffuser blends’ deel ik 50 fijne blends om in huis (of op je terras) een ontspannen zomer-vibe te creëren.

Zelf als we meer buiten zijn in de zomer is het de moeite waard om je diffuser te gebruiken.

Wat dacht je van het weren van insecten. Of om te ontprikkelen na een volle vakantiedag.
Haal de frisse en citrus zomeroliën maar uit de kast en ontdek welke zomer combinaties je er mee kunt maken.

E-book zomer diffuser blends