Ga naar de inhoud

Een avondje ontspanning.

  • door
een avondje ontspanning

Tijd voor wat extra ontspanning en daar horen fijne diffuser blends bij. In deze blog deel ik hoe mijn afgelopen dinsdag avond er uit zag.

Het is dinsdagavond 20.00 uur en het is eindelijk helemaal stil in huis. De kinderen liggen op bed, manlief is hardlopen en ik ben even helemaal alleen. Met een kop thee ben ik op de bank gezakt en ik ga nog maar één ding doen. Ontspannen!

We hebben een heerlijke dag samen gehad. Midden in het bos, ver van alle toeristen en drukte, hebben we gepicknickt. En terwijl de kinderen druk waren met het verzamelen van dennenappels genoot ik van de rust. Buiten in de natuur, met weinig prikkels en afleiding, lukt mij dat altijd wel. Het ruisen van de wind in de bomen, het schaduwspel van de wolken en de zon, kletsende kindjes. Kleine focuspunten waardoor ik helemaal tot rust kan komen.

Maar even terug naar mijn bankmoment. Op links staat een wasmand die nog net niet naar mij toe komt lopen. Rechts ligt een stapel koptelefoons en ander apparatuur wat duidelijk niet op zijn plek ligt. En het enige wat ik hoef te doen is ontspannen. Want dit is het moment! Nu moet het gebeuren!

Ontladen

Ontspannen is niet altijd even makkelijk. Door de dag heen trekken we allerlei soorten spanning aan die we ergens weer moeten ontladen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier.
Ik vind het heel fijn om een boek te lezen of creatief bezig te zijn. Jij gaat misschien liever sporten of een stuk wandelen. Gaan we voorbij dit moment dan wordt de drang naar ontlading alleen maar groter. Even uitstellen hoeft geen probleem te zijn.
Maar bedenk goed dat we nu eenmaal niet altijd voor 100% aan kunnen staan. Niemand niet! Ook niet die powervrouw die je nu misschien voor ogen hebt. Ook zij pakt een rustmomentje als ze een kop thee drinkt of als ze even snel de hond uitlaat.

Ontspanning met diffuser blends

Ik ben er achtergekomen dat geur voor mij heel goed werkt om mij emotioneel te ondersteunen. Ik kan beter ontspannen, ook tijdens die hele kleine rustmomentjes, zoals dat snelle kopje thee tussen 2 afspraken in. Ik gebruik dan vaak een roller met een ontspannende olie om even tot mezelf te komen. De geur blijf ik vaak nog wel even ruiken, daar heb ik dan tijdens de komende afspraak nog profijt van.

En laten we de aromatische optie van essentiële oliën niet vergeten. Met fijne diffuser blends is ontspanning een stuk makkelijker.

Diffuser met oliën

Nog één keer terug naar mijn bankmomentje.
Ik schoof de wasmand nog iets verder naar achteren. Pakte de stapel snoeren en schermpjes bij elkaar om ze in een beweging de kast in te schuiven. Pakte mijn thee en haalde even diep adem. Met de magische geur van Cedarwood, Bergamot en Patchoeli in de lucht pakte ik mijn boek om heerlijk van de avond te genieten. (deze en nog 9 andere fijne blends vind je in de download onderaan deze blog)

Een ontspannen avond!

Liefs, Karolien


Mijn top 3 boeken om lekker bij te ontspannen.

Wonderen manifesteren van Willemijn Welten

Mindful & Miljonair van Steffy Roos Du Maine

De kracht van het nu van Eckhart Tolle


Extra ontspanning met diffuser blends

Het spelen met geuren vind ik erg leuk, daarom verzamelde ik voor jou een aantal fijne diffuserblends die fijn zijn voor jouw bankmomentjes. Je kunt ze hier downloaden.

Laat je me weten welke je hebt uitgeprobeerd?


Wil je meer inspiratie voor diffuser blends?

Relax

Heb jij het nieuwe e-book al ontdekt?

In het e-book ‘Relax diffuser blends’ deel ik 50 blend om de rust in jou en jouw omgeving terug te brengen.

Of je nu de diffuser gebruikt tijdens een momentje helemaal voor jezelf. Of om de rust in huis terug te laten keren na een drukke dag. Je zal direct ervaren dat een goede blend invloed heeft op jouw stemming.

E-book Relax diffuser blends