Meteen naar de inhoud

De R zit weer in de maand.

  • door
De R zit weer in de maand

Met de R in de maand is het weer tijd om onze weerstand weer ondersteuning te geven. Een oude gewoonte die ik een nieuwe invulling gaf. Ik deel met je hoe ik essentiële oliën gebruik als ik ervaar dat mijn weerstand weer wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Ik startte met het gebruiken van essentiële oliën in de zomer. Het was puur eigenbelang dat ik begon. Mijn enige doel was een zomer zonder medicijnen voor mijn hooikoorts. Toen dat lukte begon ik de oliën pas echt te ontdekken en zag ik in dat deze cadeautjes uit de natuur vooral in de herfst goed tot zijn recht komen.

Het is alweer september! De R zit in de maand! Die uitspraak doet mij altijd aan vroeger denken.
September was het moment dat de vitamine C tabletten op tafel kwamen. Zo’n grote gele pot met zure en knalgele pilletjes. Ik vond ze als kind altijd heerlijk en wilde er graag meer dan ik eigenlijk mocht.

Mijn kinderen hebben deze pilletjes nooit gehad om een hele simpele reden. Ze weigerde het in te nemen. De gewoonte die ik van thuis uit mee had gekregen stopte daarmee, maar werd afgelopen jaar vervangen door een nieuwe.

Ondersteuning weerstand met essentiële oliën

De weerstand rollers! Met de komst van de oliën waren dit de eerste rollers die in huis kwamen. Voor elke gezinslid een eigen roller die trouw elke avond of ochtend onder de voeten werd aangebracht. Het geeft mij een goed gevoel dat ik op deze manier mijn gezin dagelijks kan ondersteunen. Een goede weerstand is namelijk niet alleen belangrijk om fit en gezond te blijven. Hoe gezonder je bent hoe meer potentieel je hebt en je persoonlijke doelen kunt bereiken.

Met de komst van een nieuwe September was het tijd om de rollers weer aan te vullen. Dat doe ik niet meer zelf. De kinderen vinden het namelijk onwijs leuk om zelf te doen en op die manier krijgen ze gelijk meer feeling met de oliën.

Dat is precies wat ik ze met deze leefstijl meegeef als gewoonte. Het is normaal en logisch om essentiële oliën te gebruiken om je natuurlijke weerstand ondersteuning te geven. De werking en kracht van de oliën is tijdloos en zal altijd blijven bestaan.

Zelf aan de slag met het maken van een roller? Je vind ze hier.

Weerstand roller met essentiële oliën

Ik leer mijn kinderen dat essentiële oliën een natuurlijk middel zijn dat ze altijd en overal kunnen gebruiken voor van alles en nog wat.

Dat ze nu nog niet exact weten welke olie ze waarvoor kunnen gebruiken is helemaal niet erg. Ze kunnen namelijk al wel ervaren wat de olie met ze doet en door die ervaring zullen ze vanzelf hun eigen gewoontes gaan ontwikkelen.

Ga zelf aan de slag met de ondersteuning van je weerstand

Het is September, de R zit in de maand en de herfst is op komt! Start jij dit jaar ook met een nieuwe gewoonte ter ondersteuning van je weerstand?
Speciaal voor jou maakte ik een receptenkaart met fijne combinaties om te werken aan je weerstand.
Heel veel plezier met het boosten van je weerstand!

Liefs, Karolien


Boekentips

Er zijn ontzettend veel boeken te vinden over de werking en het gebruik van essentiële oliën. Ik deel mijn top 3 met je:

Etherische oliën. Van Lisa Butterworth.
Een Nederlands boek waarin 70 oliën uitgewerkt staan.

De natuur als medicijn. Van Creosa Govaers
In dit boeke vind je meer dan 100 kruidenremedies voor alledaagse kwaaltjes.

Rock Your Oils. Van Hanneke Peeters
Een boek waarin selfcare centraal staat met behulp van etherische oliën, kruiden en bloemen.


Wil je nog een blog lezen?