Ga naar de inhoud

De lente is onderweg!

  • door
De lente is onderweg

Met de komst van Maart staat ook de lente voor de deur. Het seizoen waar veel mensen naar uitkijken. Ik ook! Maar dat is niet altijd zo geweest.
Met de komst van nieuw leven in de natuur komt er ook meer stuifmeel in de lucht. Iets waar ik jarenlang veel ongemak van heb ervaren.

In maart begon het altijd met de eerste klachten. Elk jaar opnieuw zorgde dit voor frustratie en ongemak. Natuurlijk probeerde ik verschillende oplossingen, maar vaak brachten die weer nieuwe ongemakken met zich mee. 

Tot ik een blog las over het gebruik van essentiële oliën ter ondersteuning van deze ongemakken. Ik begon me te verdiepen en besloot de gok te wagen. Wat kon mij gebeuren! Een klein beetje verlichting zou mij al een stuk op weg helpen. Dat bleek een goede keuze. De eerste lente en zomer kwam ik door met lichte klachten, zo ook de tweede. Nu de derde voor de deur staat kijk ik onwijs uit naar alles wat weer gaat groeien en bloeien.

Lente pollentrio

Als de pluizen door de lucht vliegen en we bijna allemaal aan het niezen zijn, dan nies ik vrolijk mee. Ook een pakje zakdoekjes draag ik altijd met me mee, samen met mijn roller en sniffle stick. Mijn ongemak is namelijk niet volledig weg. En dat hoeft voor mij ook niet, ik ben ontzettend blij dat ik een natuurlijke ondersteuning heb gevonden.

Herken jij je in mijn verhaal? Probeer de gouden combinatie Lavender – Peppermint – Lemon eens uit. Je kunt ze gebruiken in een roller, de diffuser, een sniffle stick en eventueel in een plantaardige capsule.

Boekentip

Er zijn ontzettend veel boeken over de werking van essentiële oliën. Het boek Etherische oliën van Lisa Butterworth is echt een aanrader.

Lente inspiratie

Om de lente extra te vieren maakte ik een inspiratieblad voor je met fijne lente blends. Ik hoop dat ik je weer mag inspireren.

Lente diffuser blends

Liefs, Karolien


Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief