Ga naar de inhoud

Dag koortslip!

  • door

Een koortslip. Hoe vervelend is dat!
In deze blog vertel ik je hoe ik essentiële oliën inzet ter verlichting van een koortslip. Met deze tips ben je zo snel mogelijk weer van je koortslip af.

Ik heb er mijn hele leven al last van. Met regelmaat begint mijn lip te prikken en dan weet ik al hoe laat het is. Een koortslip! Weerstand, stress, te veel zon, hormonen of wisseling van het seizoen? Ik kan er niet echt een reden voor aanwijzen. Om de zoveel tijd is het helaas raak.

Een koortslip, wat is het eigenlijk?

Een koortslip is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus. Een blaasjesziekte op huid en slijmvliezen die vaak toeslaat tijdens momenten waarop het afweersysteem verlaagt is.

Verschillende middeltjes heb ik geprobeerd en geen één gaf eigenlijk het wenselijke resultaat. Zo snel mogelijk weg met die priklip!
Ik was er eigenlijk altijd wel een week of 2 mee zoet. De blaar werd groot en als het tijd was om in te drogen liep ik nog dagen met een korst.
Met regelmaat sprong deze open bij een enthousiaste glimlach. En dan nog het verhaal over een tweede besmetting in de herstel periode. Hoe irritant dat het einde in zicht lijkt en er nog gewoon een tweede op een andere plek naar boven komt.

Twee weken geleden was het weer zover. Ik stond op met een pijnlijke koortslip waar al een mooie blaar was gevormd. Ik pakte mijn informatie boeken over essentiële oliën, en zocht wat ik zou kunnen inzetten ter verlichting van een koortslip. Peppermint, Tea tree, Lavender, Oregano, Thyme, Clove, Thieves, Purification kwamen in aanmerking.

Het boek De natuur als medicijn is echt een aanrader.

Ik koos ter verlichting van mijn koortslip voor Thieves.

De Thieves smeerde ik gelijk met een wattenstokje puur op de koortslip. Deze handeling herhaalde ik 3 keer per dag en geloof het of niet! Na dag 1 was de blaar al ingedroogd.
Op dag 2 ben ik na 2 keer smeren over gegaan naar de Lavender.
Op dag 3 kon ik alweer terug naar mijn vaste lipverzorging, een natuurlijke lipbalsem. Weg koortslip! Het korstje was snel verdwenen en daarmee ook alle ongemakken.

Thieves en lipbalms ter verlichting van een koortslip

Young Living heeft hele fijne lip producten. Geheel natuurlijk dus je ‘eet’ niets op wat slecht is voor je lijf. De lipbalsem is verkrijgbaar in 3 smaken: cinnamint, grapefruit en lavender. Mijn favoriet is de frisse grapefruit.

Maar de topper voor het verlichten van een koorstlip met essentiële oliën, is toch echt de Thieves! Een olie uit de starterkit die mij heel veel ongemakken heeft bespaard. Geen zorgen meer bij de komst van een nieuwe koortslip.
Met de inzet van essentiële oliën is hij bij mij zo verdwenen!

Liefs, Karolien


Heb jij ook de starterkit van Young Living in huis?

Dan heb ik iets leuks voor je!

Speciaal voor jou schreef ik een e-book vol met inspiratie voor het aromatisch gebruik van de starterkit. Wist je dat je wel 60 diffuser blends kunt samenstellen met enkel de 12 oliën uit de starterkit?

Maak optimaal gebruik van je starterkit door dagelijks een nieuwe diffuser blend uit te kiezen. In dit e-book vind je ze alle 12. Echt waar, ook PanAway en Digize komen voorbij. Ook die zijn namelijk geschikt om in je diffuser te gebruiken.

Naast de 12 oliën uit de starterkit heb je geen andere oliën nodig. Heb je de starterkit in huis dan kan je alle diffuser blends uit dit e-book uitproberen.


Wil je nog een blog lezen?


Inspiratie