Ga naar de inhoud

5 tips om hooikoortsklachten te verminderen

  • door
geniet van de lente en verminder hooikoorts

De lente is een prachtig seizoen, maar voor mensen met hooikoorts kan het ook een tijd zijn van niezen, jeukende ogen, een loopneus en benauwdheid. Gelukkig zijn er manieren om de symptomen van deze vervelende allergie te verminderen. Hieronder vind je vijf tips die kunnen helpen.

Tip 1: Maak je huis schoon

Een eenvoudige manier om hooikoortsklachten te verminderen, is door regelmatig je huis schoon te maken. Pollen kunnen zich namelijk ook binnen ophopen. Stofzuig daarom regelmatig en maak oppervlakken schoon met een vochtige doek. Vergeet ook niet om de lucht in huis te zuiveren met behulp van een luchtreiniger. Zo kun je weer vrij ademen in je eigen huis!

Start met een voorjaarsschoonmaak

Maak je huis aan het begin van het seizoen goed schoon, dan is het tijdens het pollenseizoen waar in je misschien last hebt van hooikoortsklachten makkelijker bij te houden.

Ik schreef eerdere een blog met 5 tips voor de voorjaarsschoonmaak.

Blog voorjaarsschoonmaak

Tip 2: Vermijd pollen

Grappige tip maar het is toch echt zo! Het vermijden van pollen kan hooikoortsklachten verminderen. Plaats horren voor ramen en deuren om de pollen buiten te houden en blijf binnen op dagen met veel pollen in de lucht. Ga je toch naar buiten, draag dan een zonnebril om je ogen te beschermen, dat helpt echt!

Tip 3: Was je handen en gezicht.

Pollen kunnen zich ophopen op je gezicht en handen, dus was ze regelmatig om het aantal pollen op je huid en slijmvliezen te verminderen. Probeer ook je haar te wassen voordat je naar bed gaat om te voorkomen dat pollen zich ophopen op je kussen en in je bed. Zo slaap je rustiger en word je niet wakker met een verstopte neus.

Blog lente olien

Heb jij al je Lente oliën al in huis?

Er zijn wat mij betreft 5 favorieten die mij zeker in de lente ondersteunen op de dagen dat er pollen in de lucht hangen. Je ontdekt ze in de blog met 5 lente oliën die je moet proberen.

Tip 4: Let op je eten.

Een gezond dieet kan helpen bij het verminderen van hooikoortsklachten. Voeg bijvoorbeeld voedingsmiddelen toe die rijk zijn aan vitamine C, zoals citrusvruchten en kiwi’s. Vitamine C kan helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Vermijd ook voedingsmiddelen die ontstekingen kunnen verergeren, zoals suiker en geraffineerde koolhydraten.

Tip 5: Gebruik essentiële oliën ter verlichting van je hooikoortsklachten.

Essentiële oliën kunnen ook helpen bij het verminderen van hooikoortsklachten. Eucalyptusolie heeft bijvoorbeeld een zuiverende werking en kan helpen om meer lucht te krijgen. Voeg een paar druppels toe aan een diffuser en adem de geur in. Let wel op dat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor essentiële oliën, dus gebruik ze voorzichtig en raadpleeg indien nodig een arts.

Hooikoorts kan vervelend zijn, maar deze tips kunnen je helpen om de klachten te verminderen. Met deze praktische tips kom je de lente een stuk prettiger door.

Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief