Meteen naar de inhoud

5 favoriete oliën om toe te voegen aan je thee.

  • door
5 olien voor in de thee

Wist je dat je essentiële oliën ook toe kunt voegen aan je thee? Ik deel mijn favorieten met je.

Als het buiten zo koud is dat we elke ochtend het ijs van de auto moeten krabben dan vind ik het heerlijk om de warmte binnen op te zoeken. Met een warme winter blend in de diffuser geef ik mijn woonkamer een gezellige sfeer. Daarna installeer ik me graag op de bank voor een extra momentje voor mezelf. Met een dekentje, een romantisch boek en een warme kop thee erbij. In de winter kan ik daar zo van genieten!

Aan mijn thee voeg ik regelmatig een druppel olie toe. Daarvoor gebruik ik de oliën uit de plus lijn van Young Living. Dan weet ik zeker dat ze geschikt zijn om in te nemen*.

Oliën zijn niet alleen als smaakmaker lekker om toe te voegen. Je kunt ze ook ter ondersteuning gebruiken om bijvoorbeeld je immuunsysteem een boost te geven.

thee drinken

Ik deel met jou mijn 5 favoriete essentiële oliën om toe te voegen aan je thee.

  1. Thieves. Mijn allergrootste favoriet! Thieves is een pittige kruidige olie die ik graag toevoeg ter ondersteuning van mijn keel. Met zijn ontsmettende werking is het een fijne ondersteuner. Goed roeren is belangrijk, zo voorkom je dat je veel van deze pittige olie op je lippen krijgt. 
  2. Tangerine. Een heerlijke zoete olie die je thee een extra lekker smaakje geeft. Deze gebruik ik graag in een kopje Rooibosthee. De toevoeging van mandarijn vind ik daar heerlijk in. 
  3. Ginger. Een kopje gemberthee maak je heel eenvoudig met een druppel essentiële olie. Gember heeft een hele fijne werking voor je spijsvertering.
  4. Lemon. Vind je het lekker om een glas koud water met wat citroen te drinken dan is dit ook een goede aanrader. Enkel warm water met een druppel lemon is heerlijk fris en goed voor je weerstand. 
  5. Cinnamon Bark. Dit is een heerlijke winter favoriet! Voeg hem toe aan een vruchtenthee of een thee die wel wat meer pit kan gebruiken. Naast een lekker toevoeging aan je thee is dit ook een heerlijke olie om te gebruiken in je baksels zoals cake of appeltaart.

Als je een essentiële olie aan je thee wil toevoegen zorg er dan voor dat je thee de juiste temperatuur heeft. Als je thee drinkbaar is kan je de olie toevoegen en blijft de werking behouden. Voeg je het toe aan kokend water dan gaat de werking van de essentiële olie verloren. En dat is natuurlijk zonde!
Start je net met het innemen van essentiële olie bouw het dan langzaam op. Je lichaam heeft de tijd nodig om te wennen aan de krachtige en pure olie. Voeg bij de start 1 druppel toe aan 500 ml.

Ik ben heel benieuwd welke olie jouw favoriet is om toe te voegen aan je kop thee. Je kunt me dat laten weten in de reactie of op social media.

Liefs, Karolien

*Voeg geen essentiële olie toe aan je thee of andere voedingsmiddelen zonder dat je zeker weet dat ze geschikt zijn voor inname. De essentiële oliën uit de + lijn van Young Living zijn geschikt bevonden om veilig in te nemen.


Heb jij ook de starterkit van Young Living in huis?

Dan heb ik iets leuks voor je!

Speciaal voor jou schreef ik een e-book vol met inspiratie voor het aromatisch gebruik van de starterkit. Wist je dat je wel 60 diffuser blends kunt samenstellen met enkel de 12 oliën uit de starterkit?

Maak optimaal gebruik van je starterkit door dagelijks een nieuwe diffuser blend uit te kiezen. In dit e-book vind je ze alle 12. Echt waar, ook PanAway en Digize komen voorbij. Ook die zijn namelijk geschikt om in je diffuser te gebruiken.

Naast de 12 oliën uit de starterkit heb je geen andere oliën nodig. Heb je de starterkit in huis dan kan je alle diffuser blends uit dit e-book uitproberen.


Wil je nog een blog lezen?


Natural Heroes