Ga naar de inhoud

5 diffuser blends om de lucht mee te zuiveren in de winter

  • door
5 diffuser blends om de lucht mee te zuiveren

Wist je dat je essentiële oliën kunt gebruiken om de lucht in huis te zuiveren? Zeker in de winter is dat heel belangrijk.
Ze zeggen wel dat de herfst het seizoen is voor essentiële oliën maar daar ben ik het niet helemaal mee eens.
De herfst is inderdaad het moment om aan je weerstand te werken en daar zijn essentiële oliën heel geschikt voor. Maar in de winter is dat eigenlijk niet anders. Het is zelfs zo dat het in de winter nog veel belangrijker is om je oliën goed in te zetten. Niet enkel voor je weerstand maar om de lucht in huis schoon en zuiver te houden. 

In de winter gaan we nog minder naar buiten dan in de herfst. Ook staat de deur of het raam veel minder open.

Om de luchtkwaliteit hoog te houden is het belangrijk om te blijven luchten zodat er frisse lucht binnen blijft komen. Als je hierbij de diffuser in zet dan kan je naast het verversen van de lucht deze ook nog zuiveren. Daarom deel ik met jou een aantal blends die je hiervoor kunt gebruiken.

Zuiveren lucht met de diffuser

Blends om de lucht mee te zuiveren

Clean air

2 dr Lavender
2 dr Tea tree
2 dr Lemon

Verfrissend

2 dr Purification
2 dr Peppermint2 dr Lemon

Schoon huis

2 dr Lime
2 dr Purification
2 dr Lavender

Easy day

3 dr Purification
3 dr Stress away

Sea air

2 dr Eucalyptus 
2 dr Peppermint
2 dr Rosemary

Ik gebruik deze blends het hele jaar door om de lucht zuiver te houden. In de winter besteed ik hier extra aandacht aan door de diffusers boven ook dagelijks aan te zetten. Naast de diffusers in de slaapkamers heb ik een pipetflesje staan met een zuiverende blend. Zo hoef ik niet alle flesjes het huis mee door te nemen en is het nog eenvoudiger om de diffuser aan te zetten.

Wil je meer diffuser blend inspiratie? In de Blendpicker app vind je voor elk moment een blend. Een hele toffe olie tool die jou gaat helpen om optimaal gebruik te maken van je oliën..

Als je de diffuser dagelijks aanzet dan heeft deze nog een extra functie. Hij werkt namelijk ook als luchtbevochtiger. En dat is ook een hele fijne functie in de wintermaanden. 

Ik ben heel benieuwd welke blend jij gaat gebruiken om de lucht in huis te zuiveren. Laat het me weten als reactie op deze blog of stuur me een berichtje op social media. 

Liefs, Karolien

Speciaal voor jou, en om het nog iets eenoudiger te maken verzamelde ik de diffuser blends uit deze blog op 1 blad. Een download die je op kunt slaan voor later.
Veel plezier met het ontdekken van de blends.


Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.

Inschrijven nieuwsbrief