Ga naar de inhoud

4 vragen die ik elke dag beantwoord

  • door

Het klinkt misschien saai maar ik doe elke ochtend hetzelfde. Ik beantwoord elke dag 4 vragen. Ik noem dat mijn ochtend routine en voor mij is het een heilig moment. Dit sla ik dus nooit over! Geen enkele dag! Ook niet als ik een keertje uitslaap of ergens heel vroeg heen ga. Elke dag is elke dag.
Het middelpunt van mijn ochtend routine is het beantwoorden van 4 simpele vragen.

Ik ervaarde de dag steeds vaker als een stroom aan ervaringen en indrukken zonder het echt te beleven. Mijn wekker ging af, ik maakte me snel klaar voor de dag, hielp de kinderen op weg en stapte in mijn auto om naar mijn werk te gaan. Na mijn werkdag kwam ik thuis, zorgde voor het eten, bracht de kinderen naar bed om vervolgens op de bank te ploffen. Wat ik de hele dag had gedaan? Tja, hij was in ieder geval voorbij gevlogen. Weer een dag voorbij.

Om mijn dag weer meer te gaan beleven pakte ik een oude gewoonte weer op. Ik begin mijn dag weer op te starten met een meditatie. Met als doel om de dag bewuster te starten ipv te beginnen met een race tegen de klok. De meditatie die ik heel fijn vind zijn van Willemijn Welten. Ik koos elke ochtend een nieuwe meditatie uit de database en merkte dat dit mij hielp om rustiger de dag te starten.

Na een poosje voegde ik hier een nieuwe gewoonte aan toe. Schrijven.
Ik liet me inspireren door verschillende manieren van journalen en stelde 4 vragen op die ik elke dag makkelijk kon beantwoorden zonder al te veel tijd kwijt te zijn tijdens mijn ochtend routine. Vragen waardoor ik mezelf dwong om na te denken over de dag die voor mij lag. Een simpele herinnering dat er elke dag nieuw kansen zijn als je weet wat voor jou belangrijk is.

De 4 vragen die ik elke dag beantwoord

1: Hoe ziet mijn ideale dag er uit vandaag?
2: Vandaag laat ik los…
3: Vandaag wens ik…
4: Wat kan ik vandaag doen om het dichtste bij mijn ideale dag te komen?

Vraag 1

Bij vraag 1 schrijf je op wat jij het liefste wil doen die dag. Dat kan een ontspannen werkdag zijn, een creatieve bui met je kinderen, een moment om te lezen in je nieuw boek. Of..alle drie. Schrijf hier op wat je die dag wil gaan doen. Zorg dat het haalbaar is en dat je schrijft vanuit een positieve emotie.
Je zal merken dat je gedurende de dag je keuzes anders gaat maken om alsnog te doen wat je die ochtend had voorgenomen. En loopt je dag anders? Dan is dat ook helemaal oke. Wat je hier opschrijft is een intentie en geen afvinklijstje.

Vraag 2

Vraag 2 is om elke dag bewust iets los te laten wat jou niet meer dient. Dat mag vanalles zijn. Bijvoorbeeld onzekerheid, die ene gedachte die al veel te lang ruimte inneemt in je hoofd, druk om vandaag voor 200% te presteren op je werk. Kies het eerste wat in je opkomt waar je graag van verlost wil zijn.
Door het op te schrijven wordt het echt en kan je iets makkelijk loslaten dan het enkel te bedenken. Laat het na het opschrijven ook bewust los. Het staat op papier en heeft daarmee een andere plek gekregen dan in jouw hoofd.

Vraag 3

Vraag 3 is voor een mooie dagwens. Een intentie of manifestatie als je het zo wil noemen. Schrijf op wat je graag zou willen ontvangen die dag. Dat kan klein of groot zijn. Wens bijvoorbeeld dat je werkdag moeiteloos verloopt, een stralende dag vol positiviteit, rust in je hoofd of pure ontspanning ervaren tijdens je wandeling.
Wees je bewust van wat je echt graag wil en stem je emotie hier op af. Wens enkel iets waarvan je geloofd dat dit ook echt kan gebeuren. Vandaag of op het moment dat de tijd juist is. Focus je op wat er komt en niet op wat je niet hebt.

Vraag 4

Bij vraag 4 kijk je terug naar wat je al hebt opgeschreven. Wat kan je doen om er voor te zorgen dat de dag verloopt zoals jij wil? Is het belangrijk om bijvoorbeeld je planning aan te passen omdat je heel veel behoefte hebt aan een moment voor jezelf.
Wat wil je met jezelf afspreken? Wil je je meer open stellen, hulp vragen, je dankbaar voelen, vertrouwen ervaren, genieten, een eerste stap nemen?
Ook dit is geen to do lijst maar het zijn een klein aantal intenties waar je de dag mee start. Wees je bewust van de keuzes die je hebt om van de dag jouw ideale dag te maken.

Nu denk je misschien, is dat het? Ja, dit is het. Zo simpel kan het zijn om in enkele minuten bewust te kiezen voor de invulling van je dag. Wat wil je echt vandaag? En wat ga je dus vooral niet doen.
Ik wil je uitdagen om het eens een aantal dagen te proberen. Kijk ook vooral terug wat je op hebt geschreven. Welke dagwensen zijn er al uitgekomen?

4 vragen die ik elke dag beantwoord

Extra tips

Kies een mooi boekje om in te schrijven. Daarmee bundel je alles wat je schrijft eenvoudig en het is iets wat je evt al klaar kan leggen.
Plan een vast moment waarop je gaat schrijven. Zet, als dit nodig is, je wekker iets eerder. Daarmee geef je jezelf de ruimte om te schrijven. Aan 10 tot 15 minuten heb je voldoende. Even snel tussen het ontbijt en het tandenpoetsen door gaat hem niet worden. Het beste moment is direct als je wakker wordt.

Gun jezelf een moment alleen. Schrijven gaat echt het beste in stilte en op een rustige plek. Dat is het dus niet als je van alles hoort of ziet waarvan je vind dat het nu jouw aandacht nodig heeft. Ga bijvoorbeeld eerder dan de rest van het gezin naar beneden of schrijf in bed.

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met schrijven. Het kan helpen om een kaartje te trekken als je gaat journalen. Zelf gebruik ik graag het Manifestatie carddeck van Willemijn Welten. Na het trekken van een kaartje kan je schrijven over de tekst, de afbeelding en welke intentie jij er uit kunt halen.

Liefs, Karolien


Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand een inspirerende nieuwsbrief met tips, tools en meer over essentiële oliën.
Laat hieronder je gegevens achter en ontdek wat ik nog meer met je te delen heb.


Ken jij de Blendpicker app al?

Blendpicker is een app waarin je op elk moment van de dag inspiratie voor een diffuser blend kunt vinden. Gewoon op je telefoon! Geen eindeloze zoektochten meer op social media voor een een fijne blend. Je pickt eenvoudig een diffuser blend in de app.
Met verschillende collecties is er voor elk moment wel een blend te vinden.

Je kunt de app gratis downloaden en er staan gelijk 50 diffuser blends voor je klaar! Dus waar wacht je nog op?

*Blendpicker is een product van Olie aan zee. 

Blendpicker app